PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

LIFTING OBRAZA

Facelifting je poseg, ki združuje več operacij na obrazu hkrati. Dvig srednjega dela obraza ponavadi združimo z operacijo spodnjih vek, pri čemer dodatno dvignemo še lica pod očmi in s tem popravimo tudi gubo, ki gre od nosu proti ustom.
lifting obraza trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
60 - 120 min
lifting obraza anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
lifting obraza hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
lifting obraza čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7 - 14 dni
lifting obraza odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
facelift time off work
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

S pomočjo facelifta se je mogoče pomladiti kar za deset ali petnajst let. Sčasoma naša koža izgubi svojo elastičnost, posledice izpostavljenosti soncu, spremembe teže in vsakodnevni stres pa se pokažejo v obliki gub, ki so lahko zelo globoke. Povesijo se strukture pod kožo (mišice in maščoba) in ravno te strukture se dvignejo z liftingom. Opravljamo tradicionalni ter endoskopski lifting obraza.

O liftingu obraza

Na obrazu ločimo tri vrste liftingov:

- Dvig čela in obrvi z endoskopsko tehniko
- Dvig srednjega dela obraza z endoskopsko tehniko
- Lifting lic in vratu

Tu napnemo kožo in podkožno tkivo na licih ter na vratu. Rez gre spredaj tik pred ušesom ter za ušesom, odvisno od stopnje povešenosti. Včasih napravimo še dodatni rez pod brado, če gre za bolj izrazito povešeno vratno mišico (platizmo). 

Koristi liftinga obraza so:

 • zmanjšanje ohlapnosti kože
 • zmanjšanje maščobe
 • zmanjšanje gub pod spodnjimi vekami
 • zmanjšanje povešenosti celotnega obraza
 • zmanjšanje podbradka
 • zmanjšanje gub okrog ust
 • odstranitev podbradka

INFORMATIVNA CENA LIFTINGA OBRAZA

od 4.500 € ali 125 € mesečno na 36 obrokov 

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet,
 • operativni poseg,
 • uporabo najboljših materialov,
 • anestezijo,
 • pooperativni posvet.

Endoskopski lifting obraza

Endoskopski lifting obraza je minimalno invaziven. Po posegu je vidnih zelo malo brazgotin. Pri posegu se uporablja majhne zareze in miniaturno kamero. Endoskopski lifting obraza lahko odstrani/popravi:

 • Povešanje čela
 • Gube med obrvmi
 • Povešanje srednjega dela obraza
 • Povešenje lic
 • Smejalne gube
 • Gube okrog ust
 • Podbradek

Tradicionalni kot endoskopski lifting obraza je lahko izveden kot samostojni poseg ali v kombinaciji z drugimi postopki kot je dvig obrvi ali dvig vek.

Med posvetom vam bomo ocenili stanje kože in vaše splošno zdravje. V skladu z vašimi cilji vam bo predlagal kombinacijo postopkov, ki bodo najbolje dosegli želene rezultate.

Mini-lift

V večini primerov ne priporočamo mini obraznega liftinga. To je hiter postopek, kjer rezultati niso dolgotrajni. Včasih naredimo izjemo pri pacientih, ki razumejo omejitve mini obraznega liftinga, a si želijo svež videz za posebne priložnosti kot je npr. poroka. Opozorimo jih, da mini obrazni lifting nima enako primerljivih rezultatov z obsežnejšimi tehnikami klasičnega obraznega liftinga. 

Okrevanje po liftingu

V času okrevanja po posegu vam bodo kirurgi namestili okoli vašega obraza povoj. Ta omogoča zmanjšanje oteklin in modric, ko je postopek končan. Dobili boste natančna navodila, ki bodo vključevala smernice za oskrbovanje ran za zmanjšanje možnosti okužbe.

Pred posvetom vas bo poklical naš operater in z vami uskladil vse podrobnosti ter določil datum posveta. Prav tako pa boste prek elektronske pošte prejeli vse pomembne informacije o vašem posegu, ki vam bodo pomagale, da boste na posvetu lahko vprašali vse, kar je pomembno vedeti pri odločitvi za poseg. 

Pogosta vprašanja

Kako vem, da sem primeren kandidat za lifting obraza?

Primeren kandidat za lifting obraza ste, če opažateohlapno kožo okrog vratu, izgubo obrisa linije čeljusti ali povešeno kožo prilicih. Večina kandidatov, ki se odločajo za lifting obraza, so stari od 35. letdalje, vendar smo pri nas mnenja, da je odločitev za ta poseg odvisna od posameznikovega dejanskega videza. Nekateri si lifting obraza izberejo že vrelativno zgodnjih letih z namenom, da si podaljšajo svoj mladostni videz.

Koliko časa bodo opazni učinki liftinga obraza?

Na to zastavljeno vprašanje žal ni univerzalnega odgovora, ki bi veljal pri vseh. Lifting obraza vam omogoči, da s svojega obraza izbrišete kar nekaj let, a če se boste še naprej soočali s hitrostjo starosti,ki jo poleg genov določajo kajenje, nepravilno prehranjevanje in stres, bodo učinki liftinga obraza krajši.

Bodo na mojem obrazu po obraznem liftingu vidnebrazgotine?

Rez pri obraznem liftingu se običajno naredi v naravni gubi pod ušesom in se nadaljuje za ušesnim trakom, kjer se skrijejo za linijo las ali naravni pregib. Ko brazgotine čez nekaj mesecev dozorijo, skorajda niso več opazne. V primeru, da se naredi tudi lifting brade, je možen tudi manjši rez pod brado.

Kakšna anestezija je potrebna za mini lift ali lifting obraza?

Operativni poseg celotnega obraznega liftinga opravimo vsplošni anesteziji, medtem ko mini lifting običajno opravimo v lokalnianesteziji.

Kakšna je razlika med kirurškim in nekirurškim faceliftingom?

Nekirurški postopki obraznega liftinga so koristni za manjše spremembe in vzdrževanje ter podaljševanje mladostnega videza. V nasprotju vam kirurški facelifting omogoča vidno razliko, saj z vašega obraza izbriše kar nekaj let. Razlika je tudi vceni, zato je najbolje, da se posvetujete z našim kirurgom, ki vam bo znal svetovati in ponuditi najboljšo možno rešitev za vaš cilj.

Bodo ljudje lahko opazili, da sem imel/a obrazni lifting?

Obrazni lifting ne spremeni vašega obraza, ampak preprosto dvigne kožo, da je trdnejša in bolj napeta in odstrani odvečno kožo, da je vaš videz mlajši, bolj svež in predvsem bolj spočit. Da, ljudje bodo opazili, da ste videti bolj mladostni,sicer pa v primeru, da facelift opravi kvalificiran in izkušen kirurg, ta poskrbi, da so brazgotine čim manj opazne.

Kakšna so možna tveganja in zapleti pri obraznem liftingu?

Obrazni lifting je operativni poseg, zato predstavlja določeno tveganje. Slednje se zmanjša, če facelift opravi kvalificiran inizkušen kirurg. Najpogostejši zaplet je nibarjanje krvi pod kožo obraza,poškodba živcev (v večini primerov je samo začasna), vnetje in reakcija na anestezijo. Vse podrobnosti vam bo predstavil kirurg na posvetu.  

Kakšni so znaki slabo opravljenega obraznega liftinga?

Znaki slabo opravljenega obraznega liftinga so kopičenje tekočine in otečen videz obraza, okužba, opazne brazgotine, poškodba obraznega živca in spremenjena barva kože.

Kakšna je razlika med mini faceliftingom in običajnim faceliftingom?

Mini facelifting je priporočljiv le ob posebnihpriložnostih, ko si želite le kratkotrajno osvežiti vaš obraz, zato se zanjodločajo redko. Osredotoča se na specifična ciljna območja in z njim ne moremoizboljšati področij okrog čela in oči, medtem ko z običajnim liftingom lahko teizboljšamo te predele za daljše obdobje.

Česa facelift ne more popraviti?

Facelift se osredotoča na področje spodnje poloviceobraza in ne bo pripomogel pri gubah na področju zgornjih in spodnjih vek, zato je primerna blefaroplastika.

Kaj je vampirski facelifting?

Vampirski facelifting je neinvazivni poseg, pri kateremza postopek pomlajevanja vašega obraza izčrpamo nekaj vaše krvi, jo primernoobdelamo, nato pa jo ponovno vbrizgamo na želene predele vašega obraza.

Ali lahko obrazni lifting združim še s kakšnim posegom?

Da, obrazni lifting se običajno združi z dvigom spodnjih ali zgornjih vek (blefaroplastiko).

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form