PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

labioplastika - Korekcija sramnih ustnic

Male sramne ustnice so nagubanost kože, ki obkroža vhod v nožnico. Večina žensk si želi, da bi bile njihove male sramne ustnice manjše in da se skrijejo pod velikimi sramnimi ustnicami. Spremembe sramnih ustnic se večinoma pojavijo po porodih, lahko pa so posledica drugih hormonskih sprememb v telesu, spolnih odnosov, staranja ali pa se pojavijo v povezavi z dednostjo.
labioplastika trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
30 min
labioplastika anestezija
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
labioplastika hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
labioplastika čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
nekaj dni
labioplastika nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
3 - 4 tedne

Labioplastika ali korekcija sramnih ustnic je eden izmed novejših estetskih posegov, število pacientk, ki se odločijo za ta poseg, pa se iz leta v leto povečuje. Zmanjšanje malih sramnih ustnic, je vse bolj priljubljena operacija, s katero močno vplivamo na dvig samozavesti in sproščenost pri telesni dejavnosti.

Prednosti posega labioplastike

Pretirana velikost malih sramnih ustnic ali pa asimetrija ni le pogost vzrok za slabo samopodobo, ki je povezana s strahom o privlačnosti lastne intimne sfere, ampak je lahko tudi vzrok za nelagodje povezano z vsakodnevno telesno dejavnostjo, spolnim življenjem ali pri nošenju tesnega perila in oblačil.
V nekaterih primerih se lahko ženske z velikimi malimi sramnimi ustnicami upravičeno bojijo bolečih spolnih odnosov.
Problem ni redek, pogosto pa je še vedno to tabu in ženske ne želijo o tem razpravljati in govoriti. Nekatere ženske se lahko počutijo neprivlačno in želijo izboljšati svoje spolne izkušnje s kirurško korekcijo pomanjkljivosti tega intimnega dela telesa.

Vzroki za povečane sramne ustnice

Pogosto so povečane male sramne ustnice prirojene, medtem ko druga skupina žensk opaža spremembe kot posledico poškodb, predvsem po porodih ali pa je povezana z fiziološkim staranjem telesa.

Kdo so najboljše kandidatke za korekcijo malih sramnih ustnic?

Ženske v srednjih letih se vse pogostje odločajo za korekcijo malih in velikih sramnih ustnic. Predvsem ženske, ki občutijo nelagodje med spolnimi odnosi ali so v zadregi zaradi velikosti aliasimetrije njihovih malih sramnih ustnic. Za poseg se odločajo tudi posameznice, ki jih velikost ali asimetrija njihovih sramnih ustnic ovira pri športnih aktivnostih (npr. kolesarjenje) ali spolnih odnosih.

Potek labioplastike

Estetski kirurg s tem posegom izreže odvečno tkivo malih sramnih ustnic, ki so prevelike, s čimer popravi in polepša videz tega dela telesa.


Zdravljenje vključuje kirurško odstranitev odvečnega tkiva s pomočjo laserja ali pa kirurško. Robovi ran se zašijejo s posebnimi šivi, ki se sami raztopijo. Zdravljenje je predpisano za ženske, ki imajo velike, deformirane ali asimetrične male sramne ustnice. Postopek se izvaja ambulantno v lokalni, regionalni ali splošni anesteziji, sama operacija pa traja približno pol ure do ene ure.

Okrevanju po posegu

Po postopku lahko pride do manjšega nelagodja povezanega s post-operativno oteklino in celjenjem rane, ki pa izgine po približno tednu dni. Kirurško celjenje ran ponavadi poteka brez zapletov in brez vidne brazgotine.

Pacientkam se priporoča, da v naslednjih 2 tednih po operaciji ne izvajajo aktivnih in pretiranih telesnih aktivnosti. Odsvetuje se pretirano preživljanje časa v sedečem položaju ter odsvetuje se kopanje v klorirani vodi (bazenih). Hkrati se tudi priporoča spolno abstinenco (spolno vzdržnost) 3-4 tedne.

OKVIRNE CENE:

Labioplastika: 1000 eur
z uporabo lastne plazme (PRP): 1250 eur

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form